Kuchnia

Zupa z kukurydzą1 gałązka tymianku

Off 34
kulinaria (6)
5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

kulinaria (6)Składniki:

1. 1 filet z piersi kurczaka
2. 6 młodych ziemniaków
3. 1 łodyga selera naciowego
4. 1 czerwona papryka
5. 1 cebula
6. 1 papryczka chili
7. 1 ząbek czosnku
8. Litr bulionu
9. 1 łyżka oleju
10. 1 puszka kukurydzy
11. 3 listki laurowe
12. Łagodne curry
13. 1 szklanka mleka
14. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Warzywa oczyścić i obrać. Czosnek oraz chili drobniutko posiekać, seler, ziemniaki, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Przygotować bulion z kostki i gorącym zalać ziemniaki. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić resztę warzyw i podsmażyć, a następnie wrzucić do zmiksowanych ziemniaków. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dołożyć do zupy. Przyprawić tymiankiem oraz solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zagotować. Mięso pokroić w cieniutkie paseczki i wrzucić do zupy. Gotować około pół godziny. 10 minut przed końcem gotowania wlać mleko i ewentualnie jeszcze raz przyprawić.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • Barmani na wesele (5)

    Barmani na wesele

    Czy zastanawialiście się Państwo kiedykolwiek nad barmanem na przyjęciu weselnym? Staje się to coraz bardziej popularne nie tylko na weselach, ale również na wieczorach kawalerskich, panieńskich, urodzinach, a także na imprezach firmowych. Barmani na wesele to strzał w dziesiątkę, kiedy chcemy, aby nasi goście czuli się wyjątkowo! Dzięki kolorowym drinkom i koktajlom możemy sprawić, że…

  • kulinaria (8)

    DROŻDŻOWY WIANEK

    Składniki: Ciasto: 40 dag mąki 3 dag drożdży 12,5 dag margaryny Pół szklanki mleka Pół szklanki cukru Skórka otarta z cytryny Sól, kurkuma Nadzienie: 10 dag marcepana 20 dag migdałów 5 dag kandyzowanych wiśni 10 dag brązowego cukru 6 łyżek dżemu brzoskwiniowego Cukier puder Wykonanie: Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże dodać łyżeczkę maki…

Komentarze: