Gotowanie

Wyciskanie soków

Off 16
Wyciskanie sokow (9)
5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

Wyciskanie sokow (9)Wiele osób zastanawia się, jak zadbać o swoje zdrowie i dobra kondycję. W internecie możemy znaleźć sporo rozmaitych porad jak wzmocnić organizm, szczególnie podczas zimy, kiedy warzywa i owoce nie są tak dostępne jak w lecie. Możemy spotkać się z różnymi wskazówkami, co jeść, a czego unikać. Czasem można się w  tym pogubić, dlatego warto sięgnąć do źródeł i wybrać proste rozwiązanie, aby cieszyć się zdrowiem i uniknąć infekcji.

Jednym ze sposobów na zdrowie jest wyciskanie soków. Nikogo chyba nie trzeba przekonywać o zdrowotnym działaniu owoców i o tym jak wiele dobroczynnych dla naszego organizmu składników zawierają. Jednak warto zwrócić uwagę na to, że nie każdy sok jest tak samo wartościowy. Soki w kartonach są często poddawane obróbce termicznej lub, co gorsza, chemicznej, która usuwa część zdrowotnych właściwości. ponadto przechowywanie soków w kartonach również nie wpływa dobrze na ich jakość. Najlepszym rozwiązaniem są soki świeżo wyciskane, spożywane zaraz po wytworzeniu. pijmy więc głównie takie.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • Projekt lokalu gastronomicznego (4)

    Projekt lokalu gastronomicznego

    Kuchnia bałkańska zawsze cieszyła się dużym powodzeniem w naszym kraju. Jej wielobarwność, różnorodność oraz intrygująca kompozycja smakowa powodują, że niezależnie skąd dany konsument pochodzi, to zawsze znajdzie w niej coś wyjątkowego dla siebie samego. Wykorzystując potencjał jaki daje kuchnia bałkańska zdecydowałem się o otworzeniu kuchni pochodzącej z tego rejonu naszego kontynentu. Bardzo istotnym dla mnie…

  • kulinaria (12)

    Mielone w żółtym serze

    Składniki: 1. Pół kilograma żółtego sera 2. Pół kilograma mięsa mielonego 3. 30 dag pieczarek 4. Czosnek 5. 1 jajko 6. Majeranek 7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Wąską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Żółty ser pokroić w plastry i ułożyć na blaszce tak, aby jeden plasterek zachodził trochę za drugi. Piekarnik nagrzać do…

Komentarze: