Odchudzanie

Udka w piwie

Off 54
kulinaria (13)
4.00 avg. rating (76% score) - 1 vote

kulinaria (13)Składniki:

1. 12 udek z kurczaka
2. 2 szklanki drobiowego bulionu
3. 1 szklanka jasnego piwa
4. 10 dag wędzonego boczku
5. 4 pietruszki
6. 4 marchewki
7. 20 dag brukselki
8. 1 por
9. 2 łyżeczki kminku
10. Olej
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano udka ze wszystkich stron.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i także obsmażyć. Udka poukładać w brytfance, posypać usmażonym boczkiem i kminkiem. Wlać bulion i piwo i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza (15 – 20 minut pod przykryciem).
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić. Po 20 minutach dołożyć do brytfanki z udkami oczyszczone i pokrojone warzywa, nakryć i dusić aż warzywa będą miękkie (w razie potrzeby podlać bulionem). Podawać z ziemniakami.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • Destylator do alkoholu (7)

    Destylator do alkoholu

    Decydując się na własną produkcję alkoholu, powinniśmy dobrze zapoznać się z tym temat. Zapoznanie się z podstawowymi elementami produkcji, pozwoli nam na osiągnięcie zadowalającego efektu. Destylator do alkoholu zazwyczaj składa się z kociołka lub kega, który stoi na taborecie grzewczym, a także chłodnicy z termometrem, z której skrapla się gotowy produkt. Dobrze, gdy destylator wykonany…

  • Zywnosc ekologiczna (7)

    Żywność ekologiczna

    Napoje, lub też soki smoothies są obecnie jedną z najbardziej rozchwytywanych form napoi na naszym rynku. Trudno się dziwić temu fenomenowi, zważywszy na fakt, iż poza nieocenionymi walorami smakowymi, soki po nazwą smoothies są niesamowicie korzystne dla prawidłowego funkcjonowania i rozwoju naszego organizmu. Podążając za obecnie panującym trendem w przemyśle żywieniowym wspólnie z Michałem otworzyliśmy…

Komentarze: