Kulinaria

Skrzydełka w miodzie

Off 50
kulinaria (9)
2.00 avg. rating (56% score) - 1 vote

kulinaria (9)Składniki:

1. 16 skrzydełek z kurczaka
2. 2 łyżki płynnego miodu
3. Kieliszek wódki
4. 3 ząbki czosnku
5. 2 łyżki przecieru pomidorowego
6. 2 cm korzenia imbiru
7. Olej
8. 1 łyżka octu
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Zagotować w garnku wodę z octem i solą. Skrzydełka umyć i włożyć do wrzątku, gotować na małym ogniu przez pięć minut. Odstawić i trzymać jeszcze przez 3 minuty we wrzątku. Po tym czasie wyjąć i odstawić, aby wyschły.
Czosnek obrać i rozetrzeć z solą. Korzeń imbiru obrać i zetrzeć. W misce wymieszać czosnek z imbirem, wódką, miodem pieprzem, łyżką oleju i przecierem pomidorowym. Włożyć do niej skrzydełka i obtoczyć w marynacie. Pozostawić w chłodnym miejscu, na co najmniej 4 godziny, od czasu do czasu zamieszać. Po okresie marynowania, skrzydełka (po 4 sztuki) zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza (20 minut). Podawać z sałatką.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • blonnik-witalny-cena-1

    Polędwica wołowa z żurawiną

    Składniki: 1. Pół kilograma polędwicy wołowej 2. 1 ugotowana marchewka 3. 2 cebule 4. 1 łyżka masła 5. 25 dag pieczarek 6. 2 łyżki startego żółtego sera 7. 2 łyżki mąki pszennej 8. Szklanka bulionu warzywnego 9. Olej do smażenia 10. Konfitura żurawinowa 11. Listek laurowy 12. Kilka ziarenek ziela angielskiego 13. Sól, świeżo zmielony…

  • pieczarkarnia-2

    Pieczarkarnia

    Powszechnie znane jest wiele rodzajów grzybów, popularne w Polsce grzybobranie daje dzieciakom podstawową wiedzę o tych organizmach już od najmłodszych lat. Istnieją jednak gatunki, których nie znajdziemy w lesie. Są to gatunki uprawiane w specjalnych halach. Pieczarki, o których mowa to niezwykle popularne grzyby. Fakt, że nie pochodzą z lasu sprawia, iż niemożliwe jest zatrucie…

Komentarze: