Kulinaria

Korzenny schab

Off 45
kulinaria (7)
4.00 avg. rating (76% score) - 1 vote

kulinaria (7)Składniki:

1. 1 kilogram schabu bez kości
2. 20 dag cebulek szalotek
3. Niepełne pół litra bulionu
4. 3 jabłka (kwaskowe)
5. Cynamon mielony
6. Gałka muszkatołowa mielona
7. Goździki mielone
8. Cukier
9. Olej do wysmarowania formy
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć i wysuszyć. Natrzeć solą, cukrem i świeżo zmielonym pieprzem. Oprószyć pozostałymi przyprawami i zawinąć w folię aluminiową; pozostawić na noc w chłodnym miejscu (w lodówce).
Na drugi dzień mięso odwinąć z folii, lekko opłukać (ewentualnie można obwiązać nitką) i ułożyć w natłuszczonej foremce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 75 minut. W trakcie pieczenia podlewać mięso bulionem. Po wyjęciu i ostudzeniu, mięso można zawinąć w folię i zamrozić. Przed podaniem rozmrozić, ułożyć w brytfance, obłożyć obranymi i pokrojonymi szalotkami i jabłkami i zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • catering-rzeszow-1

    Catering Rzeszów

    Dietetycy są zgodni co do tego, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Można nie zjeść kolacji, można zjeść średnio obfity obiad, ale śniadanie ma być królewskie. Ma dać nam siły na cały dzień. Jeżeli nie mamy czasu sami przygotować sobie śniadania do pracy, pomaga nam taka usługa jak Catering Rzeszów jako miasto, w którym przedsiębiorczość…

  • Barmani na wesele (5)

    Pasztet z kolorowym pieprzem

    Składniki: 1. 0,75 kg cielęciny 2. 0,75 kg włoszczyzny 3. 10 dag wędzonego boczku 4. 1 szklanka białego wytrawnego wina 5. 0,20 kg wątróbek drobiowych 6. Pół szklanki śmietany 7. 4 kromki chleba tostowego 8. 3 jajka 9. 1 opakowanie gotowej przyprawy do pasztetów 10. 0,10 kg słoniny w plastrach 11. 5 łyżek kolorowego pieprzu…

Komentarze: