Kuchnia

Indyk w cieście

Off 59
kulinaria (6)
3.00 avg. rating (66% score) - 1 vote

kulinaria (6)Składniki:

1. 1 kg mięsa z piersi indyka
2. 3 szklanki mąki pszennej
3. 8 plastrów boczku
4. 2 jajka
5. 1 papryka
6. 2 łodygi selera naciowego
7. 1 kostka masła
8. 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
9. Przyprawa ziołowa do drobiu
10. 2 łyżki oleju
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mąkę pszenną posiekać z masłem, wbić jedno jako, dodać 3 łyżki zimnej wody i szybko zagnieść kruche ciasto, uformować z ciasta kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na pól godziny. Paprykę i seler naciowy oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim warzywa. Filet z indyka opłukać, osuszyć, rozciąć, aby powstał duży płat. Mięso skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i przyprawą ziołową do drobiu, a następnie rozbić. Na rozbitym mięsie ułożyć plasterki boczku a na nim usmażone warzywa. Zawinąć w roladę i spiąć wykałaczkami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza i wstawić mięsną roladę na około 40 minut.
Ciasto rozwałkować i owinąć w nie mięso, ze skrawków ciasta na wierzchu ułożyć krateczkę i posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec następne 40 minut.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • Meble gastronomiczne (9)

    Meble gastronomiczne

    Meble gastronomiczne muzą być odpowiednio dostosowane. Materiał z jakiego są wykonane musi być bardzo odporny na uszkodzenia i zniszczenia. Powinien być również wodoodporny i absolutnie nie może być łatwopalny. Takie kwestie są bardzo ważne w kuchni, w której warunki nie zawsze są najbardziej sprzyjające. Materiał musi być również odpowiedni do kontaktu z żywnością. Nie może…

  • rp_architektura6.jpg

    Zagrozenie wybuchem

    W gospodarstwach domowych, w pewnych przypadkach, spotykamy się z pomieszczeniami, w których może wystąpić zagrożenie wybuchem. Mieszaninę wybuchową z powietrzem tworzą palne gazy i pary palnych cieczy. Mieszanina staje się wybuchowa, jeśli jej stężenie jest zawarte w pewnych granicach, różnych dla rozmaitych substancji, np. (w stosunku objętościowym): 5,3 … 40% — dla gazu miejskiego lub…

Komentarze: