Gotowanie

Destylator do alkoholu

Off 38
Destylator do alkoholu (7)
5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

Destylator do alkoholu (7)Decydując się na własną produkcję alkoholu, powinniśmy dobrze zapoznać się z tym temat. Zapoznanie się z podstawowymi elementami produkcji, pozwoli nam na osiągnięcie zadowalającego efektu. Destylator do alkoholu zazwyczaj składa się z kociołka lub kega, który stoi na taborecie grzewczym, a także chłodnicy z termometrem, z której skrapla się gotowy produkt. Dobrze, gdy destylator wykonany jest z miedzi lub innej stali kwasoodpornej. Dzięki temu nie mam obaw, że alkohol będzie miał metaliczny posmak. Kolejnym ważnym aspektem przed przystąpieniem do samodzielnego przygotowywania alkoholu, jest opracowanie receptury zacieru. W internecie znajdziemy mnóstwo przepisów i porad. Ważne jest to, aby nie trzymać się kurczowo przeczytanych przepisów. Alkohol ma odpowiadać nam samym, dlatego jeżeli czujemy, że jest zbyt intensywny, to możemy następnym razem trochę poeksperymentować ze składem zacieru. Ogromne znacznie przy konstruowaniu zacieru ma dobór drożdży. Bez wątpienia najlepsze są gorzelnicze.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • cytrynowka-2

    Cytrynówka

    W dzisiejszych czasach, bardzo wiele owoców jest dostępnych w sklepach przez cały rok. Duża dostępność cytrusów powoduje, że dobrym sposobem na ich wykorzystanie jest cytrynówka. Jest to nalewka robiona na bazie skórek z cytryn oraz ich soku. Robiona na bazie cukru bądź miodu, dobra cytrynówka ma w swoim składzie odpowiednio mocny alkohol, taki jak wódka…

  • kulinaria (12)

    Mielone w żółtym serze

    Składniki: 1. Pół kilograma żółtego sera 2. Pół kilograma mięsa mielonego 3. 30 dag pieczarek 4. Czosnek 5. 1 jajko 6. Majeranek 7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Wąską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Żółty ser pokroić w plastry i ułożyć na blaszce tak, aby jeden plasterek zachodził trochę za drugi. Piekarnik nagrzać do…

Komentarze: