Gotowanie

Boczek z czosnkiem

Off 55
kulinaria (5)
4.00 avg. rating (76% score) - 1 vote

kulinaria (5)Składniki:

1. 1,5 kg surowego boczku
2. 8 ząbków czosnku
3. 4 łyżki oliwy
4. 3 łyżki białego wytrawnego wina
5. 1 łyżka suszonego tymianku
6. 1 łyżka suszonego majeranku
7. 1 łyżka suszonego oregano
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Oliwę, białe wytrawne wino i czosnek wymieszać i natrzeć powstałą pastą boczek. Posypać solą, pieprzem i zmieszanymi ziołami. Całość odstawić na około dwanaście godzin do lodówki. Po tym czasie mięso zrolować i związać ciasno nitką.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni Celsjusza. Mięso włożyć do brytfanki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 90 minut.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

About the author / 

admin

Ankieta:

Czy podoba Ci się wygląd naszego portalu?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailkontakt(malpa)projekt-biznes.pl
Tel(021) 261 25 98
MiastoTarnów

Kategorie

Polecamy także:

  • Pizza Poznan (9)

    Pizza Poznań

    Czasami nie mamy pomysłu, co zrobić na obiad. Czasami nawet nie chce się nam wyjść z domu, bo jesteśmy zmęczeni lub pada. W takich sytuacjach odpowiedzią na nasze potrzeby staje się pizza na dowóz. Jej zamówienie jest banalnie proste. Wystarczy zadzwonić pod numer telefonu podany w ulotce czy na stronie i podać swój adres. Jak…

  • kulinaria (6)

    Indyk w cieście

    Składniki: 1. 1 kg mięsa z piersi indyka 2. 3 szklanki mąki pszennej 3. 8 plastrów boczku 4. 2 jajka 5. 1 papryka 6. 2 łodygi selera naciowego 7. 1 kostka masła 8. 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 9. Przyprawa ziołowa do drobiu 10. 2 łyżki oleju 11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz…

Komentarze: